سوالات متداول سوپر جاذب کشاورزی

سوپرجاذب (Super Absorbent Polymer) که به اختصار SAP هم نامیده می شود، پلیمری آبدوست است که با شبکه سه بعدی که قابلیت جذب و نگهداری متمایز زیاد آب و محلولهای آبی را دارد، حتی اگر تحت فشار باشد؛ به طور کلی سوپرجاذب ماده ای خشک و به طور معمول شکر مانند با توانایی جذب آب و برخی مواد محلول به میزان چندین برابر وزن خود می باشد؛ پودر سوپر جاذب دارای ۴ مش (دانه بندی) مختلف می باشد، که بر اساس توصیه کارشناسان بر حسب شرایط مختلف از قبیل نوع کشت، بافت خاک، شرایط اقلیمی و…. در اختیار کشاورزان و باغداران قرار می گیرد

ساختار این مواد به گونه ای است که می توانند در شرایط یونی، فشار، میکرو ارگانیسم های خاک، چندین سال مانند یک مخزن، آب و مواد محلول را جذب، نگهداری و بر حسب نیاز ریشه (بر اثر اختلاف فشار اسمزی) در اختیار گیاه قرار دهند

سوپرجاذب هرگز به مواد اولیه خود بر نمی گردد و واکنش های این پلیمر به طور کامل غیر سمی است. این پلیمرها موادی آلی اند که در شرایط یونی و میکروبی خاک به آرامی تجزیه می شوند و سرانجام به آب، دی اکسیدکربن، ترکیبات نیتروژن دار غیرسمی از جمله آمونیاک تبدیل و به ماده آلی خاک اضافه می شوند.

  • سوپرجاذب تراوا به دو صورت پودر خشک و هیدروژل (محلول در آب) در کنار ریشه قرار میگیرددر زراعت به وسیله ماشین ردیف کار و در باغبانی در زمان کاشت نهال و یا چال کود کنار درختان کاشته شده استفاده می گردد .
    • استفاده برای درختان میوه
    • گیاهان جالیزی و زراعی
    • کشت دیم
    • درختان غیر مثمر
    • فضاهای سبز ، چمن کاریها و زمین های گلف
    • جابجایی نهال
    • هیدروپونیک

سوپرجاذب تراوا با خاصیت تبادل یون 450 _ 480 میلی اکی والان در 100 گرم، بالاترین درصد جذب مواد مغذی را دارا می باشد، این امر باعث کاهش مصرف کود و مواد مغذی تا  35%  می شود، و کلیه کودهای معدنی، حیوانی و شیمیائی که به خاک اضافه میگردد را درون خود جذب و در زمان نیاز ریشه، واجذب میکند.

بدلیل وجود پتاس در فورمولاسیون سوپرجاذب تراوا، این ماده به خودی خود یک ماده مغذی بسیار کامل برای گیاهان و خاک می باشد.

سوپرجاذب تراوا تولید شده از پلیمرهای زیست تخریب پذیر و کاملا خنثی می باشد که پس از استفاده در خاک، با واکنش بین میکرو ارگانیسم های خاک تجزیه شده و تبدیل به کود پتاس میگردد،

در نتیجه استفاده از سوپرجاذب تراوا در خاک، علاوه بر اصلاح ساختمان خاک، باعث ریشه زائی و به دلیل متورم شدن دانه های سوپرجاذب تراوا، باعث تهویه ریشه و جلوگیری از رشد قارچها میگردد.

سوپرجاذب تراوا در کشت دیم گندم در استان کرمانشاه، کشت آبی گندم در تهران منطقه ورامین، کشت نخود و لوبیا در زنجان، کشت پنبه در گرگان، کشت برنج آبی در سپیدان فارس، کشت سیب زمینی در کبوترآهنگ همدان، استفاده در چمن کاری استان خوزستان و فضای سبز پتروشیمی شهرستان امیدیه و مجتمع فولاد اصفهان و صنایع شیمیائی و همچنین در باغات پسته و مرکبات و زیتون و انگور و… و در گلخانه های صیفی جات و تولید نهال و نشاء استفاده شده است.

مصرف سوپرجاذب تراوا در بخش زراعت و باغبانی، بسیار ناچیز می باشد و در مقابل عمر زیادی در خاک دارد.

سوپرجاذب تراوا به دلیل نگهداشت آب درون دانه های خود در کنار ریشه گیاه و جذب مواد مغذی و جلوگیری از آبشوئی آن و در نتیجه وجود همیشگی مواد مغذی و آب فراوان در کنار ریشه، باعث افزایش عملکرد محصولات و کاهش مصرف کود و مواد مغذی میگردد،

قابل توجه ترین عملکرد سوپر جاذب در مناطق خشک و کم بارش و در زمان بارندگی های نامنظم، حفظ آب و ارائه عملکرد نرمال به کشاورزان عزیز می باشد.

keyboard_arrow_up
گفتگو با تیم کیمیا تراواتک
از طریق واتساپ ارسال کنید