نحوه مصرف سوپر جاذب
روش کلی مصرف سوپرجاذب
به طور کلی مصرف سوپر جاذب بستگی به عوامل زیادی دارد. به صورت عمومی نمیتوان دستورالعمل خاصی برای هر گیاه و یا درخت داد. پارامترهایی که در زمینه استفاده از سوپر جاذب تراوا موثر می باشد عبارتند از:
- نوع زراعت (درخت، بذر،….)
- نوع کشت (دیم، آبی،….)
- نحوه مصرف سوپر جاذب (تزریقی و یا مصرفی)
- بافت خاک (رسی، شنی،….)
- سن گیاه یا درخت
هر کدام از موارد فوق تاثیر بسزایی در انتخاب و میزان مصرف سوپر جاذب دارند. به طور مثال یک درخت با سن مشخص یکی در خاک شنی و دیگری در خاک رسی باشد نوع سوپر جاذب و همچنین میزان مصرف آن متفاوت می باشد. پس لازم است حتما قبل از خرید و مصرف سوپر جاذب تراوا حتما با کارشناسان شرکت مشورت شود. سوپر جاذب تراوا را میتوان به دو صورت خشک و هیدروژل آماده شده استفاده کرد.
دستور العمل استفاده برای درختان غیر مثمر
- 5 تا 1 کیلو سوپر جاذب برای هر متر مکعب خاک برای درختان استفاده میشود.
- هدف: افزایش دور آبیاری به دو برابر (50% صرفه جویی در آب)
- ابعاد چاله کشت استاندارد 1×1×1 متر میباشد.
- دوز حد بالا برای خاکهای سبک و حد پایین برای خاکهای سنگینتر لحاظ شود.
- مقادیر فوق جهت ECتا /cm µmohs 1250 آب آبیاری است.
- در صورت افزایش EC تا /cm µmohs 4000؛ 15% به مقادیر فوق اضافه میشود.
- در صورت افزایش EC تا /cm µmohs 8000؛ 15% به مقادیر فوق اضافه میشود.
روش استفاده در چاله کاشت به صورت خشک
- خاک خارج شده از چالکودها(چاله کاشت) را با مقدار توصیه شده تراوا در عمق به خوبی مخلوط نمایید و آنرا در اطراف ریشه درخت (نهال تازه) کاشته شده بریزید. در صورت استفاده از کود حیوانی حتما باید پوسیده باشد و سوپر جاذب با کود حیوانی مخلوط نشود.
- چالکودها(چاله کاشت) نباید زیاد پر و فشرده شود زیرا به دلیل تورم گرانولها و افزایش حجم تراوا بعد از آبیاری حجم خاک چاله اندکی افزایش پیدا می کند.
- 5 سانتی متر سطحی چالکودها(چاله) را از خاک بدون تراوا پر نمایید.
- بعد ازکاشت به طور معمول، محل به خوبی آبياری شده تا گرانول های خشک تراوا با آب به صورت هیدروژل اشباع در آیند(به ازای هر100گرم تراوا حداقل 20 لیتر آب در آبیاری استفاده شود).
روش استفاده در چاله کاشت به صورت هیدروژل
روش آماده سازی هیدوژل:
- 80 ليتر آب را در ظرف بزرگی (مانند بشکه) ریخته و یک کيلوگرم تراوا خشک را به آهستگی به آن اضافه نمایید و مرتباً به مدت10دقيقه به هم بزنید. سپس مخلوط فوق را به مدت 45-60 دقيقه به حال خود رها کنید. در این زمان ژلها به صورت قطعات جدا از هم وحاوی آب مشخص میشوند.
- تهیه هیدروژل هایمختلف با مخلوط کردن نسبتهای مشخص گرانول خشک تراوا با آب امکان پذیر است.
- برای تهیه هیدروژل در مقیاس های وسیع می توان از تانکر های مخلوط کن استفاده کرد.
- در مناطق خشک و نیمه خشک مصرف تراوا به صورت هیدروژل تاثیر و مزایای بیشتری دارد.
- در حالت هیدروژل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی تراوا فعال شده است. درصورتی که هنگام استفاده به صورت خشک جهت فعال سازی اولیه، نیاز به یک دوره آبیاری وسیع تا مرحله اشباع خاک می باشد.
- در صورتیکه مصرف کود مورد نظر باشد می توان 80گرم کود مايع (به عنوان مثال NPK8-8-6 با PH تقریبا 5/4) و حداکثر20 گرم ساير افزودنی ها مثل آهن اضافه نمود. .(در صورت استفاده از کود حیوانی حتما باید پوسیده باشد و سوپر جاذب با کود حیوانی مخلوط نشود، برای استفاده در چالکودهای مجزا استفاده شود.)
- وجود بنیان دو ظرفیتی درکودهای فسفاته، منیزیومی، کلسیومی، سولفات آمونیوم وآهن، باعث تغییر ساختار پلیمر و کاهش شدید جذب آب توسط تراوا میشود. در صورت نیاز آنها را در چالکود مجزا به کار برده یا به صورت محلول پاشی استفاده نمایید.
- بعد از مخلوط کردن هیدروژل تراوا و خاک، سایر عملیات آماده سازی زمین را می توان به طور معمول انجام داد. در این حالت آبیاری وسیع اولیه جهت اشباع کردن خاک مورد نیاز نمی باشد.
نحوه مصرف در چاله کاشت
- خاک خارج شده از چالکود(چاله کاشت) را به خوبی با میزان توصیه شده هیدروژل مخلوط نمایید.
- مخلوط خاک و هیدروژل تراوا را در عمق چالکود(چاله ) و اطراف ریشه نهال تازه کاشته شده قرار دهید.
- 5 سانتی متر سطح چالکود(چاله) را با خاک بدون تراوا بپوشانید.
- آبیاری اولیه انجام دهید.
توضیحات تکمیلی
- بعد از اجرای سوپر جاذب برای مثال اگر دوره آبیاری 10 روز است، باید به مرور دوره آبیاری رو افزایش داد به این صورت که ابتدا 12 روزه بعد 14 روزه و سپس 16 روزه چند دوره انجام دهید و سپس به 20 روز دوره آبیاری رو افزایش دهید.
- در صورتی که ریشه های درخت به صورت عمقی باشد بهتر آن است که چالکود در فاصله سایه انداز درخت و به عمق ریشه حفر شود.(سوپر جاذب تراوا حتما باید در کنار ریشه قرار گیرد)
- در صورتی که آبیاری به صورت قطره ای باشد بهتر آن است که چالکود در زیر قطر چکان ها قرار گیرد.
- در صورتی که ریشههای درخت به صورت گسترده و سطحی باشد بهتر آن است که اطراف درخت به صورت نواری کنده شده و سوپر جاذب تراوا داخل نوار به همراه خاک اجرا شود.
- در صورتی که درصد رس خاک بالا باشد(خاک خیلی سنگین) بهتر آن است که از ترکیبات مثل پرلیت به همراه سوپر جاذب برای سبک سازی خاک و هوادهی به ریشه استفاده شود.
- در صورتی که درصد ماسه خاک بالا باشد (خاک خیلی سبک) بهتر آن است که از ترکیبات مثل خاک رس و کوکوپیت به همراه سوپر جاذب برای جذب بهتر آب استفاده شود.
مصرف تراوا در فضاهای سبز و چمنکاریها
- چمن: 60-50گرم گرانول خشک تراوا به ازای هر متر مربع به تنهایی یا به همراه مواد آلی در سطح مورد نظر پخش نموده و این مواد را با خاک به عمق 15 تا 20 سانتیمتر مخلوط کنید. پس از عملیات استاندارد آماده سازی زمین ، سطح کشت را با 2 تا 4 سانتیمتر خاک بدون تراوا پوشانده و آبیاری وسیع اولیه انجام میگردد .
- گیاهان زینتی :جهت کاشت گیاهان زینتی مانند انواع رزها و غیره، ابتدا چاله ای به عمق مناسب بوته حفر میکنیم و حدود 30 الی 40 گرم سوپر جاذب بسته به اندازه بوته در ته چا له میریزیم و با خاک داخل چاله مخلوط میکنیم و آنگاه بوته گل را داخل چاله قرار داده آن راآبیاری می کنیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید:
02191010405
شرکت کیمیا تراوا تک
تنها تولید کننده پلیمرهای سوپر جاذب ایران