دستورالعمل نحوه استفاده از سوپر جاذب تراوا (گلخانه)

نحوه مصرف سوپر جاذب

روش کلی مصرف سوپرجاذب

به طور کلی مصرف سوپر جاذب بستگی به عوامل زیادی دارد. به صورت عمومی نمی­توان دستورالعمل خاصی برای هر گیاه و یا درخت داد. پارامترهایی که در زمینه استفاده از سوپر جاذب تراوا موثر می باشد عبارتند از:

  • نوع زراعت (درخت، بذر،….)
  • نوع کشت (دیم، آبی،….)
  • نحوه مصرف سوپر جاذب (تزریقی و یا مصرفی)
  • بافت خاک (رسی، شنی،….)
  • سن گیاه یا درخت

هر کدام از موارد فوق تاثیر بسزایی در انتخاب و میزان مصرف سوپر جاذب دارند. به طور مثال یک درخت با سن مشخص یکی در خاک شنی و دیگری در خاک رسی باشد نوع سوپر جاذب و همچنین میزان مصرف آن متفاوت می باشد. پس لازم است حتما قبل از خرید و مصرف سوپر جاذب تراوا حتما با کارشناسان شرکت مشورت شود. سوپر جاذب تراوا را می­توان به دو صورت خشک و هیدروژل آماده شده استفاده کرد.

کشت خاکی در گلخانه

آگاهی کافی از تاریخچۀ زمین مورد کشت که شامل آلوده بودن به قارچی خاص، آنالیز و آزمایش آب‌ و خاک، تراکم و نوع علف‌های هرز غالب زمین و کشت‌های قبل است، بسیار اهمیت دارد. این اطلاعات می‌تواند در مدیریت و برنامه‌ریزی جهت آماده‌سازی بستر و اصلاح بافت خاک به کشاورز کمک ‌کند.

تاريخ كشت محصولات گلخانه‌اى را با توجه به نوع و خصوصيات رقم، شرايط محيطى موجود، عوامل اقتصادى بايد تعيين نمود تا بهترين افزايش در كيفيت و كميت محصول حاصل گردد.

به دليل فقر ماده آلى در بيشتر خاك‌ها، استفاده از كود دامى پوسيده شده، براى كشت گلخانه‌اى توصيه مى‌شود. در کشت خاکی محصولات گلخانه ای کودهای پایه با آماده سازی بستر کاشت به زمین اضافه شده و به خوبی با خاک مخلوط می شوند. میزان مصرف این کودها بستگی به فصل کشت، میزان عناصر غذایی موجود در خاک و .. بستگی دارد، لذا بهتر است بر اساس آنالیز خاک صورت گیرد.

نکتۀ طلایی درکشت نشاء تغذیه و ضدعفونی مجدد آن پیش از کاشت است. شناخت بستر کشت، خواه زمین کشاورزی و یا گلخانه، بسیار مهم می‌باشد. برنامه‌ریزی در انتخاب نوع سم در اصلاح بستر و سلامت نشاء پس از کاشت نقش مهمی دارد.

روش استفاده سوپر جاذب

بعد از آماده سازی زمین مقدار 5 تا 7 گرم سوپر جاذب برای هر بوته پیشنهاد می­شود، به این صورت که سوپر جاذب بر روی کود حیوانی ریخته شده و نشا بر روی سوپر جاذب قرار داده  و خاک اطراف نشا ریخته می­شود.(بهتر آن است که سوپر جاذب با کودهای(شیمیایی یا حیوانی) مخلوط نشود.)

بستر هاي رشد نشاء گوجه فرنگي

استفاده از مواد بستر كشت خوب سبب توليد نشاء سالم و قوي خواهد شد. معمولا نوع بستر هاي رشدي از ارزانترين مواد در دسترس قابل استفاده براي رشد نشاء است. توصيه مي گردد به دليل مواجه شدن با مشكلات متعدد مانند بيماريها، فشردگي وزهكشي در سينيهاي كشت از بسترهاي حاوي خاك استفاده نگردد. استفاده از مواد بستركشت بدون خاك، كوكوپيت، پيتماس، پرليت،ورميكوليت و … امكانپذيراست. سيني هاي كشت را مي توان با بسترهاي انتخابي كشت با دست يا بصورت مكانيزه پر كرد. استفاده از كارگر براي پر كردن دستي سيني در حجم كم امكانپذير است اما براي توليد كننده هاي عمده نشاء لازم است اين كار بصورت مكانيزه و ماشيني صورت گيرد. گرچه استفاده از پيتماس خالص، نتيجه خوبي در توليد نشاء گوجه فرنگي مي دهد اما بخاطر صرفه جويي اقتصادي تركيبات مختلفي از بسترهاي رشدي در سيني­ها مورد استفاده قرار مي گيرد. استفاده از كوكوپيت خالص يا با حدود 30 درصد از پرليت از تركيبات پيشنهادي است. تركيب ديگر شامل 50 درصد پيتماس، 25 درصد كوكوپيت و 25 درصد پرليت است. روش ديگر تركيب 35 درصد پيتماس، 35 درصد كوكوپيت و 30 درصد پرليت است.

روش استفاده از سوپر جاذب در سینی نشا به این صورت است که به ازای هر لیتر بستر کشت مقدار 3 تا 5 گرم سوپر جاذب به صورت خشک با بستر کشت مخلوط شده و کشت بذر داخل آن انجام می­شود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید

02191010405

شرکت کیمیا تراوا تک

تنها تولید کننده پلیمرهای سوپر جاذب ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up
گفتگو با تیم کیمیا تراواتک
از طریق واتساپ ارسال کنید